Bolt taxi – det nya sättet att resa

by djungelapa
0 comment
taxi

Bolt taxi har snabbt blivit det snabba, säkra och bekväma sättet att resa på. Med sin revolutionerande app har Bolt Taxi ändrat hela sättet att boka och resa billigt och smart, och ritat om hela kartan för taxibranschen. Bolt växer snabbt och är den ledande taxiappen inom EU.

Snabbfakta om Bolt taxi

VadSnabbväxande app för beställning av taxiresor
I SverigeStockholm, Göteborg, Malmö med flera orter, samt flygplatser
I världenI Europa, Afrika, Asien och Latinamerika
VarförDet är billigt, smidigt och snabbt

Bolt taxi: pris och kontakt

Hela idén med Bolt taxi är att det skall vara ett billigt, smidigt och enkelt sätt att resa på. Bolt har skapat ett nätverk av förare som själva anger var, när och hur de arbetar. Som brukare har du möjligheten att dra nytta av alla de fördelar som detta stora nätverk skapar. Bolt taxis priser beräknas utifrån var du som kund väljer att hämtas upp, sträckan som du önskar resa, tidpunkten på dygnet och en minuttaxa. Många gånger kan Bolt taxi erbjuda en kod som kan ge ännu bättre pris på din resa. 

Ladda ner Bolt taxis smarta app

Att kontakta Bolt taxi är enkelt. Lättast gör du det via appen eller deras hemsida. Det finns även ett speciellt supportnummer, både för förare och kunder där de kan komma i kontakt med Bolt taxi. Det är tydligt att Bolt taxi tillhör den nya generationens smarta lösningar för att koppla samman intressenter med varandra. Ett koncept som av allt att döma är här för att stanna, och växa.

Bolt taxi­ – runtom i Sverige

Bolt taxi har snabbt etablerat sig i de större städerna i Sverige. Bolt taxi Stockholm, Bolt taxi Göteborg och Bolt taxi Malmö finns redan sedan lång tid tillbaka, och många fler orter ansluts snabbt till det som av många spås att bli den klart största taxiappen i Sverige. Idag kan du bland annat boka resor med Bolt taxi i Borås, Helsingborg, Västerås, Örebro och Norrköping. 

Res med Bolt taxi till flygplatsen

Bolt taxi går även att beställa för resor till Arlanda och Bromma flygplats i Stockholms län. Givetvis kan man också resa till Landvetter i Göteborg samt Sturup utanför Malmö. Andra orter där Bolt snabbt blivit ett mycket populärt alternativ är de snabbt växande universitetsstäderna Uppsala, Lund och Linköping.

Bolt taxi – hur stort?

Att bedöma Bolt taxis exakta marknadsandel i Sverige är svårt. Inom taxinäringen finns det nämligen en rad olika sätt att mäta storleken på näringsverksamheten. Det vanligaste sättet att mäta på är att räkna antalet bilar som är anslutna till taxiväxeln. Svagheten ligger i att detta sätt att räkna inte säger något om hur mycket olika bilar verkligen nyttjas i taxiföretagets verksamhet. Många taxibilar utgör nämligen även taxiförarnas privata fortskaffningsmedel. 

Ett annat sätt man mäter på är antalet bokade och genomförda resor. Detta brukar vara ett förhållandevis rättvist sätt att jämföra på, då de flesta taxiresor som regel är kortare resor på allt från någon kilometer upp till några mil. Därutöver kan man givetvis titta på taxiföretagens omsättning, men inte heller det ger nödvändigtvis en rättvisande bild, då många förare är egenföretagare och sättet som företagen bokför och redovisar omsättning på skiljer sig åt.

För närvarande (november 2022) är det följande taxibolag som har störst marknadsandelar i Stockholm.

  1. Taxi Stockholm
  2. Taxi Kurir
  3. Bolt
  4. Über 

Bolt taxi – från Tallinn och Riga till övriga världen

Bolt taxis historia började när den då 19-årige studenten Markus Villig insåg hur eftersatt taxibranschen var. Den led av dåliga kundupplevelser, långa väntetider och höga priser. För att lösa problemet, lånade Markus 5 000 euro från sina föräldrar och skapade den första versionen av Bolts taxiapp. 

Han startade sin service genom att personligen rekrytera 50 förare från gatorna i Tallinn. Resten är historia, succén spred sig snabbt till grannlandet Lettland och Bolt etablerade sig i huvudstaden Riga. Kort därefter tillkom Bolt i Daugavpils, Lettlands näst största stad. I dag är Bolt spritt över hela Europa och finns dessutom i ett stort antal länder i Afrika, Asien och Latinamerika. 

Enligt uppgifter från företagets egen hemsida, har man över 100 miljoner kunder spridda i fler än 45 länder. Totalt sysselsätter man drygt 3 000 förare som representerar fler än 100 nationaliteter. Bolt taxi kan verkligen sägas vara ett företag som representerar mångfald vad gäller nationaliteter och folkslag!

Relaterade inlägg