Gränna Camping – en svensk idyll vid Vättern

by djungelapa
0 comment
Gränna Camping – en svensk idyll vid Vättern

Ett Vättern som glittrar i den flödande sommarsolen. Majstången som står kvar sedan midsommar. Barn som badar eller leker på lekplatsen. En riktig svensk sommaridyll. Välkommen till First Camp Gränna Camping. Här kan du njuta både av livet och en eller annan polkagris.

Snabbfakta om First Camp Gränna Camping:

AdressHamnvägen 49, Gränna
Kontakt[email protected], tel. 0390-10706
BoendeformerStuga, husvagn, husbil, tält
Se priser & bokaPå First Camps hemsida

Semester i husbil, med stopp på Gränna Camping

Covid 19-pandemin gav ett uppsving för semestrande inom Sverige i allmänhet, och för semestrande i husbil i synnerhet. Redan innan dess var dock Gränna ett väldigt populärt ställe att stanna på – för en kortare stund, över några nätter eller längre. Staden har också ett perfekt läge för den som kommer i bil, med husvagn eller i husbil, eftersom den ligger naturskönt vid Vätterns strand och dessutom alldeles intill E4:an. Det är bara att titta på en karta, så får du se hur väl staden har positionerat sig strax efter det att motorvägarna från Malmö och Göteborg förenar sig i riktning mot Stockholm.

Naturligtvis är det polkagrisarna som lockar besökare, men Gränna har mycket mer att erbjuda än så. På Tripadvisor listas följande sevärdheter i topp:

 1. Grenna Museum
 2. Brahehus
 3. Drefseryd Gård
 4. Uppgrenna Naturhus
 5. John Bauer-leden
 6. Girabäcken
 7. Grännabergets Friluftsmuseum
 8. Klevens Naturstig

First Camp Gränna Camping, eller First Camp Gränna Vättern som den populära campingen egentligen heter, är det perfekta stället att slå ned sina bopålar (eller tältpinnar om du har tältplats). Campingen är bästa utgångspunkten för att uppleva allt vad staden med dess omnejd har att ge.

Bästa läget för camping i Gränna

När du kör in i Gränna en sommarmånad så kommer du snabbt att märka att staden inte har byggts för så mycket biltrafik som det kan vara här under semestertider. Det är i och för sig inte så konstigt eftersom bilen inte ens var i närheten av att ha uppfunnits när staden grundades år 1652, av Per Brahe.

Staden är som sagt ett väldigt populärt semestermål, så det är alltid många som vill ta sig in i och runt i staden och det kan vara nästan omöjligt att hitta en ledig parkeringsplats. Då har du som bokat in dig på First Camp Gränna Camping en riktigt stor fördel. Det är bara att checka in på campingen så har du din givna plats. Om du sedan går rakt uppför vägen så hamnar du mitt inne i smeten där du hittar både restauranger, kafeér och en hel uppsjö med polkagriskokare.

Om du riktar blicken åt andra hållet så har du Vättern och hamnen inom nära räckhåll. Även i hamnen finns det trevliga restauranger och dessutom ett rökeri där du kan köpa god fisk att njuta av “hemma” i ditt tillfälliga boende. Härifrån utgår också färjan till Visingsö, som är värd en hel utflykt i sig.

Kul att göra på campingen innan utcheckning

Se till att ta vara på tiden väl när du är i Gränna. Risken är att du upptäcker att det är dags för utcheckning mycket fortare än du hade önskat. Ett tips är därför att boka ett par dagar mer än du först hade tänkt, eller varför inte boka en säsongsplats på campingen? Hur ska du och din familj annars hinna med alla roliga aktiviteter på själva campingen, när ni redan har fullt upp med att upptäcka staden, Visingsö och området runt omkring?

Undrar du vad det finns att göra på campingen? Här är utbudet, med reservationen att det kan vara vissa ändringar från år till år:

 • Morgonstund med yoga
 • Träningspass utomhus
 • Barnklubb
 • Lekplatser
 • Hoppkudde
 • Äventyrsgolf
 • Hyra av cykel
 • Hyra av cykelbil
 • Kvällsunderhållning

Det finns många anledningar att besöka Gränna och bo på First Camp Gränna Camping även under andra tider på året. Det finns till exempel möjlighet till skidåkning, både på längden och tvären, inte långt bort. För den som föredrar att åka pulka så finns det också gott om backar som passar för detta. Och när isen har lagt sig kan du åka skridskor eller pilka på en närliggande sjö. Visst låter det lockande? First Camp Gränna Camping är redo att ta emot dig hela året runt.

Relaterade inlägg