Högbo Brukshotell – hållbar njutning 

by djungelapa
0 comment

När du ska överraska din kärlekspartner eller en nära vän kan en helg på Högbo Brukshotell vara den perfekta gåvan. Här är det lyx på hög nivå som gäller. En avslappnande dag på deras spa eller sitta till bords och långsamt njuta dig igenom en makalös lunchbuffe.

Snabbfakta om Högbo Brukshotell

Namn Högbo Brukshotell
InriktningSpa, mat, konferens och fest
MatNär- och egenproducerad
ServeringFrukost, lunch, middag
MiljöBruks- och herrgårdsmiljö 

Högbo Brukshotell – ingen dröm utan verklighet

Här kommer du till ett hotell som ligger mitt i den underbara naturen. Spegelblanka sjöar när vinden har lagt sig, lummigt gröna skogar att vandra i, höga berg att blicka ut ifrån. Nej, du drömmer inte. Detta är verkligheten så som den ser ut i Gästrikland.

Högbo Brukshotell i Sandviken ger dig en upplevelse utöver det vanliga. Här får varje friluftstörstande människa luft under vingarna och möjlighet att uppleva samhörigheten med det redan skapade. Naturens storslagenhet är otrolig. Det blir du strax varse här.

Högbo Brukshotell – som man bäddar får man ligga

När du anländer till Högbo Brukshotell har du ett redan bäddat rum. Det är här du får ligga och ta igen dig mellan alla aktiviteter. Detta tack vare att du bokat rum på Högbo Brukshotell. Det finns över 200 bäddar, en restaurang och en konferensavdelning på brukshotellet. Här ska intet fattas.

Snabbfakta om Högbo Brukshotells olika aktiviteter

Tillställningar Konferenser, bröllop, event  
TräningYoga, outdoor, padel, golf, kanot, cykel med mera
Öppet Året runt
LägeNaturnära, sjöar och berg 
PlatsGästrikland

Högbo Brukshotell – spa, natur och mat

Ibland spelar naturen och vädrets makter oss ett spratt. Då är det skönt att det finns möjlighet att besöka Högbo Brukshotell spa, äta både frukost och lunch på deras bistro eller njuta något från hotellets trevliga restaurang på kvällen. Där kan du se vad som erbjuds på kvällens meny.

Meny med närproducerat

Det är alltid bra att ta en titt på menyn innan du bestämmer vad du vill ha att äta. Här är det som redan nämnts bara närproducerad mat som gäller. Välj med omsorg. Du kommer njuta på ett sätt du aldrig gjort tidigare.

Tider för frukost på Högbo Brukshotell ligger mellan sju och tio varje dag. Det är här du sitter och njuter av mat som är närproducerad. Även i bistron och på restaurangen serveras mat som kommer från egna växthus, i hagar där det går glada lamm, ett ysteri, bär- och grönsaksförädling med mera.

Ja just det, du kan till och med hitta ett litet hus för vaktlar. Där finns också några ankor. Allt inom rimligt avstånd. Dessutom så finns det ett bageri i bottenvåningen på hotellet. Här ligger hållbarhet och miljötänk i fokus hela vägen.

Högbo Brukshotells olika paket – en optimerad vistelse  

På Högbo Brukshotell kan du boka olika paket för att optimera din vistelse. Det kan handla om att du vill spela golf eller paddla kanot på några av de vackra sjöarna. Vidare finns det yogapaket, nyårspaket, julpaket, skidåkarpaket med mera.

Högbo Brukshotell gourmetpaket

Här kommer en lista på vad som ingår när du bokar ett gourmetpaket. Men det är inte listan på vad som ingår som är det väsentliga. Det bästa med den här upplevelsen är att det är en komplett  resa för en gourmand. Den närproducerade maten du inmundigar på eftermiddagen och kvällen kommer tillfredsställa alla dina sinnen.

  • Eftermiddagsfika i orangeriet eller framför brasan. Då bjuds det på eget hembakat bröd och andra godsaker.
  • Bord i restaurangen.
  • En fyrarätters middag som tar dig till kulinariska höjder av sällan upplevt slag.
  • Övernattning i en nybäddad säng med högsta komfort.
  • Frukost där du kan sitta och njuta i flera timmar.
  • Fritt WiFi om du skulle behöva det, troligtvis kommer utsikten att förföra dig så du glömmer allt vad internet heter.
  • Fri parkering om du skulle komma med egen bil.

Högbo Brukshotell – spa

Här satsar man stort på att alla ska ha sin egen rytm och erbjuder öppettider från klockan nio på morgonen till åtta på kvällen. Varje dag, år ut och år in. Du kan hoppa ner i poolen eller sätta dig i bastun och när du tröttnat på dessa avkopplande aktiviteter kan du bara helt sonika lägga dig på en härlig dagbädd i relaxrummet.

Under 2022 kommer ett nytt spa byggas och det borgar för att det blir ett fint erbjudande för att boka ett spapaket när det väl står klart. Du vet ju redan nu vilken suverän standard det är på Högbo Brukshotell som ligger här mitt i det gröna. Oklanderligt och hållbart.

Relaterade inlägg