Vad du än trodde så trodde du fel

by djungelapa
0 comment

Då det kommer till kända historiska personer finns det många påstående som du säkert hört förut. Men vad du än trodde så trodde du fel.

Napoleon Bonaparte

Frankrikes kejsare Napoleon Bonaparte som levde mellan 1769 och 1821, har de flesta säkert hört talas om. Alla har säkert också hört att Napoleon var väldigt kort. Men sanningen är att han var 168 centimeter lång. På den tiden (1700-talet) så var det längre en genomsnittet bland män.

Det finns fler myter om Napoleon som många säkert hört. Bland annat att han dog av förgiftning, vilket alltså inte är sant. Vid hans obduktion hittade läkaren tumörer, som antagligen var cancer.

Einstein

Att Einstein var ett geni har alla förstått, men många har kanske känt sig lite smartare då de hört att han fick underkänt i matematik. Men vad du än trodde så trodde du fel, för Einsteins var väldigt bra på matematik. Historien kommer från att han inte klarade ett antagningsprov till en skola.

Myten om att han var dålig i skolan stämmer alltså inte, utan han var bättre än genomsnittet. Att Einstein inte var bra i skolan har tröstat många elever med sämre betyg. Och såklart betyder inte den här myten att elever med låga betyg inte kan bli bättre.

Relaterade inlägg