Upplev en traditionell Jul – Platser att fira jul på i Norden

by djungelapa
0 comment

Snart är det dags att fira jul efter ett tufft år rent ekonomiskt för många och då kan det vara skönt att ha lite extra pengar genom ett lån. Men tänkt på att om du tar ett sms lån är det alltid bäst att jämföra räntan först!

I Norden finns det många olika städer och byar som har en traditionell jul. Dessa städer och byar är kända för sina mysiga julmarknader, traditionsrika julfester och vackra julbelysning. Om du vill uppleva en traditionell jul i Norden, så har vi listat några av de bästa städerna för dig.

Slappna av i Tromsö

Tromsö i Norge är en av de mest populära semesterorten i norden, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns allt man behöver för en avkopplande och skön semester. Tromsös stad är är omgiven av berg och en vacker natur, de har trevliga människor och de finns många aktiviteterna att gör i Tromsö som är en perfekt plats för en avkopplande vintersemester. Utöver den idylliska naturen erbjuder Tromsö ett stort utbud av ett par riktigt bra restauranger. 

Här blir det oftast en riktigt vit jul och man kan åka längdskidor och uppleva Tromsös fina natur eller varför inte ta en tur på hundspann som har en har en lång tradition i Tromsö!

Jul i Röros – upplev en gammaldags jul

Röros, Norge har en fin marknad som hålls i Röros längre fram på vintern. Denna marknad är vida berömd, men det är också trevligt att besöka Röros under adventsveckorna. Då anordnas en mysig julmarknad med slädåkning, julpyssel, konserter och mycket annat. Röros har också gott om ställen att övernatta på. Röros hotell hör till dem som håller öppet under jul, och de serverar en traditionell norsk julmiddag med knaperstekt fläsk, lutfisk och pinnekött.

Sälen – Vad passar bättre än skidor och julfirande?

Sälen är en av de mest populära skidorten i Sverige, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns något för alla, oavsett om man är nybörjare eller mer erfaren. Det finns flera olika skidbackar att välja mellan, och det är alltid trevligt att kunna ta sig en fika eller lunch på en av de många restaurangerna. I Sälen finns det också möjlighet att bo på ett hotell, så man slipper tänka på logistiken med resan. Och vad passar bättre än att fira jul i en av Sveriges snöigaste landskap?

Besök Göteborg och de många julmarknaderna

Julmarknaderna är en av de största attraktionerna under julen i Göteborg. Varje år besöker tusentals människor julmarknaderna för att köpa julklappar, äta god mat och dricka glögg och här behöver du inte använda ditt kreditkort då det är relativt billigt. Det finns flera olika julmarknader i Göteborg, men den mest kända är Lisebergs julmarknad. Lisebergs julmarknad har massor av olika aktiviteter för hela familjen, och det finns alltid något nytt att upptäcka. På Lisebergs julmarknad kan man bland annat ta en tur med Julbocken, se på ett skådespel i Julscenen eller prova på någon av de många restaurangernas mat. Julmarknaderna är verkligen en unik upplevelse som du inte får missa om du besöker Göteborg under julen! Mer info finner du hos Stenbra.se.

Relaterade inlägg