Mördade lärare i Malmö

by djungelapa
0 comment

Det var på en skola i Malmö som två kvinnliga lärare blev mördade av en 18 årig elev. Han har erkänt morden och fått domen livstids fängelse som motsvarar ungefär 25 år. Därmed är det också en unik dom i Sverige då ingen tidigare så ung har fått livstidsdomen.

Mördade lärare i Malmö Flashback

Trots att mycket har blivit rapporterat i riksmedia händelsen som särskilt brutal finns många versioner om 18 åringen och vad som varit motivet till dådet. Först och främst har han haft inspiration från skolskjutningar och andra våldsdåd som massakrer. Dessutom har han upplevt att han inte passat in i miljön.

Eftersom 18 åringen har erkänt morden har han också förklarat varför han gjort det. Motivet enligt honom själv är att skrämma omgivningen och få dem att ta distans från honom. Han måste ha menat allvar eftersom morden har varit väldigt brutala.

Hänsynslöst mördade med yxa och hammare

De båda kvinnliga lärarna blev brutalt mördade. 18 åringen hade väntat utanför toaletten med två knivar, yxa och hammare. När den första läraren kom in på toaletten blev hon attackerad. Hon hade fått svåra skador och avlidit kort efter attacken. Därefter fortsatte 18 åringen med en lärare som hade sett attacken. 18 åringen hade jagat läraren där hon därefter också blev hänsynslöst mördad i korridoren.

Relaterade inlägg